Sušené maso
Tymákovské sušené maso - trvanlivá delikatesa, která se hodí stejně tak k posezení u piva a vína, i jako doplněk živočišných bílkovin při sportu, turistice či dodržování správné životosprávy.
Naše výroba vychází z tradiční receptury výroby sušeného jerky. Tedy pozvolného sušení tenkých plátků masa, jenž spolu s jemným nasolením, používáme jako jedinou metodu konzervace. Takže žádná chemie ani jiné průmyslové látky. Syrové maso obsahuje zhruba 70% vody. Právě tohoto množství se při sušení zbavujeme.
Ze 100g masa nám na konci sušení zůstane cca 30g trvanlivé, tepelně opracované pochoutky, kterou pro vás zatavíme do neprodyšného obalu s absorbérem kyslíku. Takto připravené maso s dlouhou trvanlivostí je vhodné k okamžité konzumaci na dobrodružné výpravě nebo doma v pohodlném gauči u televize.